"וכַּמָּה אַהֲבָה דְּרוּשָׁה
לְמַלֵּא אֶת כָּל הַכֵּלִים הָרֵיקִים״
יהודה עמיחי
יום שישי, 9 במאי 2025
״מקום לשירה״: רחוב סירקין 5, חיפה
בואו לקחת חלק במרחב יצירתי ייחודי, במפגש אינטימי שבו נתרגל יחד את אומנות הנשימה היצירתית: השאיפה והנשיפה של המילים. מסע יומי שבו נחקור את המרחב שבין השאיפה לנשיפה: בין הספיגה לשחרור, בין המילים לשתיקה.
ציוד מומלץ: מחברת, כלי כתיבה, כלי אוכל ובגדים נוחים
*מספר המקומות מוגבל*
תרגילי כתיבה בהשראת טכניקות פראניאמה.
נשיפה כמחוות ויתור, כניעה או פרידה מהעבר, תזכורת שהכל ארעי, שהכל משתנה ומותמר. נשיפה כאקט של תקווה לרגע חדש, לשאיפה חדשה, לתיקון. בסדנה קצרה זו נתנסה בתרגילי כתיבה השאובים מעולם היוגה וטכניקות הנשימה הנהוגות בה. הזדמנות לחיבור בין הגוף לנפש וסלילת דרכים לחלקים היצירתיים שבתודעה.
עמנואל פינטו מורה ליוגה בשיטת איינגאר, כותב ומתרגם.
האם סביבת החיים היצירה והכתיבה שלנו מסמנת את מה שנכתוב? איזו מן תהודה מקום מייצר בטקסט?
ננוע בין השתאות לבעתה, ויחד נספוג את המרחב שמתוכו אנחנו כותבות/ים.
נקרא טקסטים קצרים בפרוזה: ״אמריקה״ של בודריאר, ״ביוטופ״ של אורלי קסטל בלום, ״נכתב בחפצים״ של עדי שורק ואחרים/ות. ונצא לתרגיל השראה קצר בעקבות המרחב שקרוב אלינו.
תהילה חכימי, סופרת ומשוררת, פרסמה ארבעה ספרי פרוזה ושני ספרי שירה, האחרונים שבהם: הרומן ״יריתי באמריקה״ (אחוזת בית 2023) וספר השירה ״אמא איקס״ (לוקוס, 2024)
בין שיטוט לשיטוט: מהשטן בספר איוב עד וולטר בנימין
סדנה זעירה העומדת על ההבדלים בין המשוטטים כצורות מטפיזיות וכמכונני טקסטים ספרותיים. מהי ההתמוססות החריפה והחובה העצומה שמציג בנימין וחורצת את דין המשוטט לבעירה מוחלטת, וכיצד הפך השיטוט הבורגני לספרות המוחלטת. זוהי סדנת הלל לנשימה, כשריר שמעקר את הרצון, כמודל שהוא חינם (אימת הבורגנות), מודל המלאכים.
יעקב ביטון, משורר עברי, ספר אחרון ״אחותי בזהר״ בעריכת דרור בורשטיין.