השיבה מהפלנטה האחרת: הקרנה ושיחה על יצירת ק. צטניק

השיבה מהפלנטה האחרת

הקרנה ושיחה על יצירת ק. צטניק

יום חמישי 16.5 בשעה 19:00

הקרנת סרטו של אסף לפיד (80 דקות): השיבה מהפלנטה האחרת על דמותו של ק. צטניק ושיחה עם פרופ' יוחאי עתריה ופרופ' דנה אמיר על יצירתו של ק. צטניק.

כניסה חופשית בהרשמה מראש

השיבה מהפלנטה האחרת

ישראל, גרמניה 2023 | 81 דקות | עברית, אנגלית, הולנדית, יידיש | תרגום לעברית, אנגלית

סופר השואה ק.צטניק שמר בקנאות על פרטיותו, גם בעת שספריו תורגמו לעשרות שפות ונמכרו במיליוני עותקים. איש לא ידע מהו שמו האמיתי, מתי נולד, היכן התגורר ואיך הוא נראה. כאשר נאלץ לחשוף את זהותו במהלך עדותו במשפט אייכמן, הוא התמוטט על דוכן העדים לתדהמתו של הקהל בבית המשפט ולתדהמת הצופים ברחבי העולם. בעקבות שיתוק שאחז בו לאחר המשפט המתוקשר, ק.צטניק מחליט להתמודד עם זיכרונותיו מאושוויץ בעזרת טיפול ניסיוני ב-LSD. המבט המחודש של הסופר על אירועי חייו, במהלך הטיפול, מביא אותו לנסח תובנות רדיקליות בנוגע לתפיסת השואה בישראל, תובנות שזכו להתעלמות מכוונת מצד מי שקודם לכן אימצו בלהט את כתביו. 

פרופ' דנה אמיר היא פרופסור באוניברסיטת חיפה, פסיכולוגית קלינית מומחית, פסיכואנליטיקאית, סופרת ומשוררת ישראלית.
 
פרופ' יוחאי עתריה הוא פרופ' חבר במכללה האקדמית תל-חי. את הפוסט-דוקטורט עשה במכון וייצמן במחלקה לנוירוביולוגיה ואת הדוקטורט עשה באוניברסיטה העברית בתוכנית לפילוסופיה של המדע. יוחאי פרסם יותר משלושים וחמישה מאמרים בכתבי עת שיפוטיים ופרסם חמישה ספרים.