במקל, בסרגל, מה שבא ליד

במקל, בסרגל, מה שבא ליד

סדרת כיתות אמן בבית הספר לאמנויות המילה

בית הספר לאמנויות המילה מזמין אתכםן לסדרת כיתות אמן, במסגרתן סופרות וסופרים, משוררות ומשוררים יעמיקו חקור בעניין מסוים: חזרות, השיר הארוך, דיבורים על דמויות ומאחורי גבן, תכנון וחיתוך נרטיבים ונושאים נוספים, באמצעות קריאה, כתיבה ומשוב.

ימי שני 21:00-19:00
מחיר סדרה: 440 ש"ח
10% הנחה עבור הנרשמים לשש סדרות
מספר המקומות מוגבל.

מרץ: אין מטאפורות אין דימויים - על המחשבה המטאפורית | גלעד מאירי

דימוי וירטואוזי, מדויק ומקורי מהפנט את הקורא; הוא מעורר השתאות והשראה – מהיכן הגיע הפלא? מה המשמעות העמוקה שלו? הסדנה תוקדש לעבודה עם הכוח המדמה בשיר באמצעות קריאה בשירה פיגורטיבית, תרגילי כתיבה והתבוננות. 

תאריכי המפגשים: 3.3, 10.3, 17.3, 24.3

 

מורים בבית הספר לאמנויות המילה

אפריל: תורת המבנים ותודעת הקורא | מעין רוגל

על מבנים נרטיביים וההשפעה שלהם על תודעת הקורא, מבנים מורכבים ואיך לנהל אותם, ועל מערכת היחסים שבין תודעת הכותב ותודעת הקורא.

תאריכי המפגשים: 7.4, 14.4, 21.4, 28.4

מורים בבית הספר לאמנויות המילה

מאי: אחזור על דבריי | שחר מריו מרדכי

הרפטטיביות בשירה, לטענת הבלשן רומן יאקובסון, מבדלת את הפונקציה הפואטית מן הפונקציה הרפרנציאלית של הלשון. החזרה – צלילית או מילולית, מבנית או תחבירית, סמנטית או ריתמית – היא זו שמעניקה לשיר את שיריותו. איך עשה את זה דוד המלך כאלף שנה לפני הספירה ואיך עשה את זה רבי יהודה הלוי כאלף שנה אחרי הספירה? האם ביאליק חזר על דבריו בסוף המאה ה-19 כפי שדליה הרץ חזרה על דבריה באמצע המאה ה-20? והאם משוררי המאה ה-21 חוזרים על דבריהם?
צרויה-להב

יולי: כתיבה למחזות זמר ולאופרה | צרויה להב

דרך הכרות עם קטעי אופרה ומחזות זמר משל המאסטרים הגדולים – מוצרט ועמנואל שיקנדר, סטיבן סונדהיים, לאונרד ברנשטיין, וכן דובי זלצר ולאה נאור, נאווה סמל ואלה שריף – נלמד להבין עקרונות של כתיבת ליברית ליצירות שכאלה, ונרשה לעצמנו להיכנס למים העמוקים ולהתנסות בה.

תאריכי המפגשים: 7.7, 14.7, 21.7, 28.7