בית הספר לאמנויות המילה מציע לעוסקים בהוראת ספרות וכתיבה יוצרת ולמבקשים לעסוק בכך, מסלול לימודים ייחודי המשלב קורסים פדגוגיים, מקצועיים ויצירתיים. התוכנית כוללת קורס הנחיית קבוצות בהנחיית ד"ר אורית מיטל, קורסי עריכה בשירה ובפרוזה, קורסי קריאה וקורס יצירתי לבחירת המורה מתוך תוכנית הלימודים של בית הספר לאמנויות המילה. בנוסף ייהנו תלמידי התוכנית משני ימי עיון מרוכזים בחנוכה ובפסח העוסקים בשדה הספרות העכשווי מבחינה טכנולוגית, מוסדית ויצירתית. בסיום התוכנית יקבלו המשתתפות והמשתתפים תעודת מנחי הוראת ספרות וכתיבה יוצרת של מקום לשירה.
תוכנית הלימודים:
סמסטר א' שני קורסים מתוך שלושת הקורסים הנדרשים בתוכנית (קורס עריכה, קורס קריאה וקורס יצירה). הלימודים בבית הספר מתקיימים בימים ראשון ורביעי כמפורט בידיעון.
סמסטר ב' קורס הנחיית קבוצות בהנחיית ד"ר אורית מיטל. הקורס יתקיים בימי שלישי, בין 19:00-16:00. בנוסף, וקורס נוסף מבין הקורסים הנדרשים ללומדים בתוכנית.
הגשת מועמדות:
על מנת להגיש מועמדות לתוכנית יש להגיש מכתב פניה המפרט את הנימוקים של המועמד.ת להירשם לתוכנית, וקורות חיים. מועמדים מתאימים יוזמנו לראיון אישי.
עלות התוכנית: 5,600 ש"ח.
הגשת מועמדות עד ה-10.9.2023 בכתובת mail@poetryplace.org
פירוט התוכנית (סה"כ 4 קורסים):
קורס חובה:
סמסטר ב':
ימי ג' בין השעות 19:00-16:00: הנחיית קבוצות בהנחיית ד"ר אורית מיטל.
יונה וולך אמרה פעם: "כל אחד צריך לדעת לכתוב שירים, כמו שכל אחד צריך לדעת לצייר ולנגן ולבשל ולעמוד ברשות עצמו." אולי כי כתיבה היא אחת הדרכים שבהן אנחנו מדברים עם עצמנו, ובה בעת נפתחים אל הרשת האנושית הפועמת של בני זמננו ושל דורות קודמים. בסדנת ההנחייה נאפשר לכתיבה לנבוע וננסה להבין את חשיבותה ולמפות את הזיקה בינה לבין תחושה מועצמת של היות בחיים. תוך כדי התנסות בקריאה ובכל שלבי הכתיבה, החל בניצוץ הראשוני של רעיון והלאה, נחשוב יחד על מושגים כמו השראה, הקשבה, שיתוף והערכה, נלמד להתחבר אל התדר שבו השפה נוגעת במסתורין, לחקור אותו ולחבר אליו גם אחרים.
קורסי עריכה (קורס 1 לבחירה):
סמסטר א':
ימי א' בשעה 9:00: "עריכת שירה" בהנחיית נועה שקרג'י.
ימי א' בשעה 13:30: "האמנות שבמעשה האמנות" בהנחיית רן יגיל.
סמסטר ב':
ימי ד' בשעה 14:00 "ממיקרו עד מקרו: סדנת עריכה בהנחיית חנן אלשטיין.
קורסי קריאה (קורס 1 לבחירה):
סמסטר א':
ימי ד' בשעה 11:00: קריאה קרובה בהנחיית תהילה חכימי.
ימי ד' בשעה 18:00: "מברנר ועד יואל הופמן: קריאה ביצירות מופת בעברית" בהנחיית ד"ר עיליי ראונר.
סמסטר ב':
ימי ד' בשעה 16:00: "רחוקים וקרובים; קריאה בספרות העולם" בהנחיית ד"ר יהונתן דיין.
קורסי היצירה (1 לבחירה):
מפורטים בידיעון בית הספר.